19 sep. 2011

Baseballveckan v.37

Colorado Rockies Eliezer Alfonzo har blivit avstängd i 100 matcher efter att ha testats positivt för doping. Det är andra gången som Alfonzo åker fast för att ha tagit otillåtna preparat. Första gången var 2008 då han blev avstäng i 50 matcher. Den 32 år gamla catchern är den första spelaren som dragit på sig en andra avstängning, vid ett tredje positivt dopingprov väntar en avstängning på livstid. Alfonzo tänker dock överklaga domen och i ett pressmeddelande nekar han till anklagelserna,
- Jag lärde mig en läxa 2008 och har inte tagit några otillåtna preparat sedan dess.
Avstängningen börjar gälla med omedelbar verkan.


Med 16 matcher kvar att spela blev Philadelphia Phillies klara för slutspel vilket är femte året i rad för 2008 års World Series vinnare. Philadelphia kan även få med sig National League East rivalerna Atlanta Braves som för tillfället har Wild Card platsen i sin hand.


Tampa Bay Rays Johnny Damon kliver in i MLB-historien som den nionde spelaren att nå både 200 homeruns och 400 stulna baser i karriären. Lägger man till hans över 100 slagna tripplar så blir han den andra spelaren genom tiderna som lyckat nå alla dessa tre milstolpar. Den ende utöver Damon som lyckats med det är Hall of Fame invalde Paul Molitor.


New York Yankees tuffar på mot det stundande slutspelet och en viktig hörnsten har varit avslutande pitchern Mariano Rivera. I en match mot Seattle Mariners tog han sin 41:a save för säsongen vilket också var hans 600:e i karriären. Rivera är nu den pitcher som har näst flest saves i historien och behöver bara en enda save till för att ha lika många som nuvarande ledaren Trevor Hoffmann. Mycket talar för at Rivera kommer att ta över den förstaplatsen innan säsongen är över.


Knuckleball-pitchern Tim Wakefield behövde åtta försök med att ta sin 200:e vinst i karriären men är i och med det endast den sjunde knuckleball kastaren att nå över 200 märket. Totalt sett är Wakefield den 111:e att nå det numret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar