16 aug. 2011

The Imperfect Game



Det är inte bara i fotboll som det ibland skulle behövas videorepriser för att bedöma svåra situationer. Den 2 Juni 2010 blev Armando Galarraga med bara en "out" kvar bokstavligen rånad på ett "perfect game" när domaren Jim Joyce felaktigt dömde Jason Donald säker vid första bas. På videorepriserna kan man väldigt tydligt se att Donald inte hinner ta sig till första bas utan blir "bränd" och Galarraga har kastat ett "perfect game".

Ett "perfect game" är när en pitcher kastar en hel match (9 inningar) utan att en enda motspelare tar sig till första bas, varken av en "hit" en "walk" eller ett misstag av utespelarna. Att en pitcher kastar ett "perfect game" är otroligt ovanligt och det har bara hänt 20 gånger på över 130 år i MLB. Det är 20 gånger på ca 200.000 matcher. Oddsen är alltså 1 på 10.000.

Efter att ha sett videoreprisen efter matchen inser domare Joyce att domslutet var felaktigt och ber Galarraga om ursäkt. Galarraga accepterar Joyces ursäkt och de två kom till och med att skriva en bok tillsammans om händelsen som fick titeln "Nobody's Perfect".

Se videon och bedöm själva. Oddset för att Jim Joyce ska göra ett så stort misstag i en sån viktig situation måste även det ligga närmare 1 på 10.000.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar