14 aug. 2011

Baseballveckan v.32

Några av senaste veckans nyheter i Major League Baseball.

Dan Uggla i Atlanta Braves tappade sin "hitting streak" mot Chicago Cubs på söndagen som till slut slutade på 33 matcher i rad, vilket ändå är bäst i klubbens historia sedan flytten till Atlanta 1966. Ugglas streak hade kunnat fortsätta om det inte var för Darwin Barneys otroliga lyra i den femte inningen. Joe DiMaggios till synes ointagliga rekord från 1941 på 56 raka matcher med minst en "base hit" står ohotat ett tag till.

Chicago Cubs stänger av sin högerhänte pitcher Carlos Zambrano i 30 dagar. Det var under matchen mot Atlanta Braves som Zambrano blev utvisad i femte inningen efter att ha kastat flertalet pitchar medvetet nära Chipper Jones. Den 30-årige pitchern stormade in i omklädningsrummet, tömde sitt skåp och hotade med att avsluta sin baseballkarriär. Big Z hade under kvällen tillåtit fem "home runs" vilket är flest i karriären.
Klubben har nu valt att stänga av spelaren i 30 dagar utan lön.

New York Yankees hedrade Darek Jeter med en 100 kg tung staty efter att han tagit sig in i "3.000-hit klubben". Jeter slog sin 3.000:e hit den 9 Juli mot Tampa Bay Rays och är den 28:e spelaren genom tiderna som lyckats med den bedriften.

MLB har släppt schemat för slutspelet som kommer att starta fredag den 30:e September. Första matchen i finalen World Series kommer att spelas onsdagen den 19 Oktober.

Representanter från ligan kommer att träffa och förhöra superstjärnan Alex "A-Rod" Rodriguez angående hans påstådda inblandning i illegalt pokerspel. Enligt en källa till tidningen New York Daily News är risken för avstängning minimal men ligan vill varna Rodriguez och be honom att hålla sig från liknande aktiviteter.
Rodriguez blev redan 2005 varnad av MLB och Yankees för liknande anklagelser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar